Proeverijen

Gianmarco Disario is een SDEN 3 gecertificeerde wijnliefhebber die met veel plezier zijn passie overbrengt. Hij heeft al voor veel verschillende type settings wijnproeverijen georganiseerd. Er is dus een grote variëteit aan wijnproeverijen mogelijk. Het kan bijvoorbeeld een serieuze 5-weekse avondcursus ter voorbereiding voor het SDEN 2 examen worden, maar misschien is het leuker om met een grote groep vrienden de wijnglazen wat voller te schenken, de spuugbakken achterwege te laten, en jezelf mee te laten nemen op een wijnreis!

Een aantal ideeën voor wijnproeverijen:

  • Je weet al dat je een Sauvignon Blanc of een Chardonnay lekker vindt en wilt graag je horizon wat verbreden. Dan is het mogelijk dat we bijvoorbeeld voor een aantal rondes een bekende wijn naast een onbekende wijn zetten met een vergelijkbare smaak. Hierdoor leer je snel meer kennen van wat je lekker vindt.
  • Hoe worden die wijnarrangementen van restaurants afgestemd op het eten? We kunnen je meenemen op een proeverij met verschillende kleine gerechtjes en bijpassende wijnen en de uitleg van de wijn-spijs match die gemaakt wordt.
  • Je vraagt je al een lange tijd of die dure wijnen het echt waard zijn om te drinken? Dan kunnen we verschillende wijnen van hetzelfde type op verschillende prijsniveau's laten proeven.
  • Er slaat altijd een grote schrik toe op het moment dat de verschillende huiswijnen van restaurants worden benoemd en het klinkt allemaal vrij vreemd. Of je bent juist opzoek naar die ene lekkere huiswijn die je in dat ene restaurant toen gedronken hebt om thuis in de kast te zetten (of misschien je baas te overtuigen hem voor de vrijdagmiddagborrel klaar te hebben liggen). In dat geval kunnen we een "huiswijnenproeverij" organiseren waarin veel voorkomende huiswijnen geproefd worden.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden en alles is nog om te vormen naar de gewenste setting, het publiek en uiteraard het budget. Neem dus snel contact op en laten wij samen tot een mooi evenement komen! (Uiteraard worden alle Corona-maatregelen in acht genomen.)

 

 

Contactformulier